Starcraft – Betting och spel på Starcraft

Starcraft har funnits på marknaden under många år, och nu har det kommit en uppföljare. Något som Blizzard alltid gjort är att stötta Mac, vilket är ganska ovanligt. Mac har denna gången fått en fullvärdig version som passar bra. Något de verkligen fått till är grafiken, och de har verkligen lyckats med 3D och allt. Zerg heter en figur som är otäck men som fått väldigt bra animering.

Annars har de lyckats med både musik och ljud. Det syns inte på ytan vad som är fixat då det mesta är små justeringar, och olika tillägg. Valen är många och det finns många trupper att välja mellan. Som vanligt gäller det att ha en strategi samt att vara påläst. Även i detta spelet har man olika kartor man följer, och det gäller att tänka till för att kunna komma åt sin fiende.

Välutvecklad grafik

Då grafiken är välutvecklad är det är många platåer och höjdskillnader där fienden kan gömma sig, är det luftburet artilleri som gäller. En nyhet är att byggnader kan försvinna ner i marken eller träsket, vilket gör det hela mer komplicerat och utmanande. Olika spelare paras ihop av olika funktioner över nätet, vilket är en ny funktion som förbättrar Starcraft II.

Innan, om man haft otur, har man blivit placerad med veteraner, och det behöver man inte längre oroa sig för. Spelet är ganska så komplicerat så innan man lärt sig alla regler och allt man behöver kunna, kan man bli rejält nerslagen av sina konkurrenter. Dock lär man av sina misstag, och om man börjar sin karriär med att plocka lite välkomstbonusar så behöver man inte riskera sina egna pengar då man totalt krossas i början.

Spelsugna Esports-älskare

Efter att ha kollat igenom spelet och alla detaljer kan man ha lite olika åsikter vad det gäller djärvhet men då man kommer igång så inser man att det inte är så dumt ändå. Så här långt har vi bara hunnit testspela en del och det finns troligtvis massor kvar att upptäcka i spelet.

Starcraft räknas som ett spel i realtid, och som skapare står Blizzard. Inom Starcraft finns det ett spel som heter PVP, vilket står för ”spelare möter spelare”. När man spelar Starcraft kan man välja att spela som människor i form av Terran, Zerg och Protoss. Man får prova att möta alla raserna, och tiden man spelar är jämt fördelad mellan dessa tre gestalter. Spelet går ut på att bygga baser, ta mark och såklart krossa fienden. Starcraft räknas som ett tävlingsspel och i bland annat Korea är det jättestort och växer hela tiden.

Betting

När det gäller betting fungerar det likadant som i alla andra e-sport spel. Du slår vad med spelbolaget om vilka som kommer vinna eller förlora, och vilken figur som gör vad. Det finns ofta fina erbjudanden att ta del av i början när du är nybörjare. De bettingbolag som har mest e-sport är Betsafe och Bethard, men många andra är på gång in i e-sportens värld.