Speltips när du skall betta på Esport

I takt med att spelandet på tv-spel och datorspel har ökat så har också intresset ökat för att betta på dessa. Numera är intresset för esport så pass stort att det går att spela på esporter på många av de stora spelsajterna, där bland annat Betsafe och Bethard är några utav dessa. I stora drag fungerar betting på esport precis likadant som all annan betting, oavsett om det gäller hästar eller fotboll, där grundidén är att du ska satsa pengar på det lag, den spelare eller den häst som du tror kommer att vinna. Som vid alla spel kan det dock vara bra att ha vissa speltips i bakhuvudet när du spelar på esport, så att du inte går på onödiga tabbar.

Läs på som med allt annat

Det allra viktigaste vid all lyckad vadslagning är att vara påläst. Självfallet går det att gissa hej vilt och kamma hem pengar men denna taktik håller sällan i längden. Om du vill bli en seriös bettare så bör du alltså lära känna din esport inifrån och ut, oftast genom speltips. Hur fungerar spelet? Vilka spelar? Hur ofta spelas det? Vilka olika taktiker använder spelarna? Studera, studera, studera är alltså ett av våra viktiga speltips, så att du kan göra genomtänkta vadslagningar.

Spela Esport själv

Som en fortsättning på ovanstående punkt så är det ofta klokt att betta på esporter som du själv spelar. Givetvis kan du läsa dig till mycket men det är genom praktisk erfarenhet som du får störst förståelse för spelet och därmed är det genom att spela själv som du kommer kunna ta de bästa besluten. Om du bettar på olika esporter så gör du klokt i att åtminstone ha testat på att spela dem alla och här kan nämnas att några av de mest populära esporterna som det bettas på är League of Legends, Starcraft II och Dota 2.

Kolla genom oddsen noggrant

Som vid all annan vadslagning så talas det om odds vid spel på esport och dessa anges oftast som ett nummer med en decimal. Mycket kort kan det sägas att ju högre numret för en viss utgång är desto mindre är sannolikheten att just det kommer att ske i spelet. Om vinst för lag 1 har odds 1,2 medan vinst för lag 2 har odds 1,8 så är det alltså mest troligt att lag 1 kommer att vinna men det betyder också att om lag 2 vinner så blir utdelningen större. Oddsen kan variera stort mellan olika spelsajter så du gör klokt i att kolla runt innan du bestämmer dig för var någonstans du vill satsa dina pengar.

Ha en bra spelbudget

Det kan inte sägas för många gånger. Betting och spelande på Esport blir alltid bättre om du har en utarbetad budget för ditt spelande och om du ser till så att du faktiskt följer den. Tyvärr, är det inte ovanligt att spelare lever sig in så pass i spelet, eller tror att de ska kunna vinna stort, att de spelar för långt mycket mer än vad de har råd med. Tipset är alltså att inte göra det misstaget genom att du alltid håller koll på dina pengar.