Svenska streamers – bästa e-sportare på Twitch

Öka dina kunskaper om e-sport genom att följa några av Sveriges största streamers på Twitch. Där kan du titta på gamers som spelar. Lär dig mer om till exempel populära e-sporten CS:GO med duktiga spelare som HeatoN.

Du hittar betting på e-sport hos många svenska bettingsajter. Spela hos någon av de bettingsajter som vi rekommenderar här på esportbets.eu. Då vet du att de har svensk licens, bra bonusar och skattefria vinster.

Svenska streamers

Svenska e-sport streamers

E-sporten växer hela tiden och det är många som vill vara med. Det roliga med e-sport är att i stort sett alla kan ha möjlighet att bli bra på denna sport. Ingen särskild utrustning behövs. Idag måste det väl ändå räknas som standard att ha en dator med internetuppkoppling hemma. Då har också de flesta en chans att bli bra på e-sport. Som nybörjare behöver du ingen avancerad dator utan det duger men en vanlig. En annan rolig sak är att du inte måste bli antagen till ett professionellt lag eller tävla på internationell nivå för att kunna tjäna pengar som e-sportare. Det finns minst lika många som försörjer sig som streamers.

Vad är en streamer?

En streamer är, oftast, en gamer som filmar sig själv när hen spelar datorspel. Streamern visar en bild på dataskärmen och sen en liten bild på sig själv. Det ingår ofta att kommentera och reagera kraftfullt på det som sker i spelet. Streamers är kända för att ofta skrika högt och mycket som en reaktion på action och spänning i spelet.

Andra kan då titta på hur gamern löser vissa problem i spelet och lära sig mer om det spelet. Eller så tittar de endast för att det är underhållande. Populära streamers brukar också vara väldigt flitiga med att streama, ofta 12-16 timmar per dygn. De kan också ha som maratonsändningar där de till exempel spelar och streamar ett dygn i sträck.

Svenska top streamers på Twitch

För att titta på streaming av e-sport så är det plattformen Twitch som gäller. Det är där de största kanalerna finns. Vi har här satt samman en lista med några av de största svenska kanalerna på Twitch för streamad e-sport.

Tim ”CyrusTWO” Sellbrand

Tim Sellbrand är ohotad etta på topplistan över mest streamade e-sportare på Twitch. Under 2022 hade han hela 2,5 miljoner tittade timmar. Det var ändå sämre än året innan, 2021, då han låg på 2,7 tittade timmar av streaming. Tim spelar helst GTA och han har i skrivande stund runt 100 000 följare.

 

Emil ”HetoN” Christianssen

Här har vi en riktig legend inom e-sport, både i Sverige och internationellt. Kanske inte så konstigt att många vill se honom spela CS:GO på Twitch. Det är ju just den sporten som han har varit världsbäst i under flera år. Trots att han lever ett hektiskt liv så lyckades han under 2022 att komma upp i 1,6 miljoner tittade timmar. En bedrift måste sägas eftersom han även är VD för den svenska e-sportsorganisationen Godsent. Frågan är om han även i år kommer att lyckas få ihop lika många streamade timmar. Kanske inte spelar så stor roll, han lyckas nog dra in en ansenlig månadslön på sina andra uppdrag också.

Fredrik ”slop3” Wahlstedt

Här har vi en IRL-streamer som gör mer av sin kanal än att bara sitta framför skärmen och spela. Visst är han en skicklig CS:GO-spelare men han är också en underhållare som gärna tar med tittarna ut när han testar nya barer och drycker tillsammans med polarna. Under 2022 fick han ihop 1,2 miljoner tittade timmar på Twitch och hade cirka 80 000 följare. 37-åringen är bosatt i Stockholm och har en enskild firma registrerad i sitt namn. Det är väl troligen i den firman han tar in sina intäkter från streamingen. Med så många streamade timmar är det väl knappast troligt att han har något vanligt dagjobb att gå till.

Gpunkt

Denna glada göteborgare hamnar också på 1,2 miljoner tittade timmar under 2022. Han klättrar uppåt på topplistan och har idag nästan 40 000 följare. På hans kanal blir det många streams där vi kan se honom spela GTA men det blir en del fotbollsspel och småprat också.

Felix ”PewDiePie” Kjellberg

Nu är ju detta inte en gamer på Twitch i den bemärkelsen men denna person är väl värd att nämnas ändå. Felix Kjellgren, eller PewDiePie som han är mest känds som är nog en av Sveriges och kanske också väldens första riktigt kända gamer. Redan tidigt 2010-tal drog han till sig miljonpublik på Youtube genom att högljutt reagera på olika spel. Han var under flera år den kanal med flest prenumeranter på Youtube.

Idag är PewDiePie inte längre inriktad på att streama sina gaming-sessions utan mer en komiker och livsstils-influencer som dels producerar serier på Youtube men också visar upp scener ur sitt liv.

Betting på e-sport

Som du förstår så finns det en miljonpublik till dagens e-sport och det gör att det även finns många möjligheter till betting på e-sport. Hos flera av de spelbolags om vi rekommenderar kan du hitta aktuella e-sport odds för både ligor och turneringar. De största sporterna är CS:GO, DOTA 2 och League of Legends. För att skaffa dig mer kunskap om dessa spel är det ingen dålig idé att följa någon skicklig gamer på Twitch.