E-sport utbildning – låt drömmen bli sann

Genom att gå en utbildning inom e-sport kan du uppfylla drömmen om att bli professionell e-sportare. Sverige ligger idag i framkant inom e-sporten med många kända lag och spelare. Bli en av de bästa du också genom att söka in till någon av de e-sportutbildningar vi informerar om i den här guiden.

E-sport är en av världens mest växande sporter. Det gör att många svenska bettingsajter erbjuder betting och odds på e-sport. Testa dina kunskaper du också genom att besöka någon av de bettingbolag som vi rekommenderar här på esportbets.eu.

Lilmix e-sport i Tranås

På Sommenbygdens Folkhögskola kan du gå en 1–2 år lång utbildning till e-sportare. Du väljer att antingen inrikta dig på CS:GO eller streaming. Här får du lära dig hur du tränar både kropp och knopp, allt för att orka hålla fokus uppe under långa turneringar. Lär dig mer om teambuilding och lagkommunikation, någonting du kommer att ha nytta av även efter avslutad karriär inom e-sporten.

Du och ditt lag får ett individuellt schema och tillsammans med resten av deltagarna läser ni nyttiga ämnen som idrottspsykologi, hållbarhet samt hur man arrangerar och håller i event. Allt detta kan vara till stor nytta för dig som önskar att jobba med e-sport. Utbildningen är i samarbete med Lilmix som är ett av Sveriges bästa lag inom CS:GO.

E-sport utbildning

Glimåkra Folkhögskola – League of Legends

Om du känner att League of Legends är ditt bästa spel och du vill ta ett år att verkligen fokusera på att förbättra dina färdigheter, då kan utbildningen inom e-sport och spelidé på Glimåkra Folkhögskola vara en bra idé. Skolan ligger i naturskön omgivning på skånska landsbygden. Miljön ger dig all möjlighet att helt och hållet fokusera på att utveckla ditt spel. Du bor på internat tillsammans med dina kurskamrater och deltagare på andra utbildningar på skolan. Att bo på internat upplevs av många som väldigt trevligt och socialt.

Ni kommer varandra nära på ett unikt sätt, vilket kan stärka er i spelet också. Under kursens gång får ni lära er och testa olika strategier, taktiker och spelmoment inom League of Legends. Du får också lära dig att kommunicera och arbeta som ett lag tillsammans med andra. Du som söker bör ha spelat League of Legends regelbundet under minst ett år. Då har du som bäst förutsättningar för att tillgodogöra dig kursen på bästa sätt.

Program för elitidrottare på Högskolan i Halmstad

På Högskolan i Halmstad kan du som är elitidrottare söka en utbildning på högskolan och få dina studier anpassade för att fungera med din idrott. Skolan håller just nu på med en satsning inom e-sport. Det betyder att du som är e-sportare på elitnivå kan ta del av skolans specialanpassningar för idrottare. Det kan röra sig om att du behöver anpassa din studietakt eller schema för att passa dina åtaganden med matcher och turneringar. För att kunna ansöka ska du först kontakta högskolans dubbla karriärer-koordinator för ett möte där ni kan gå igenom om du uppfyller kraven, samt hur din utbildning skulle kunna se ut.

Högskolan i Halmstad har nyligen dragit i gång en satsning på e-sport. Dels genom att öppna upp möjligheten till anpassad utbildning för elitutövare av e-sport, dels genom satsningen E-sportlabbet. Det syftar till att kunna forska om e-sport och integrera e-sport i andra utbildningar på högskolan. Det uppskattas att runt 100 000 svenska ungdomar är engagerade i organiserad e-sport så behovet för att utveckla sporten finns helt klart.

Gymnasieprogram med e-sport på schemat

För dig som inte än gått ut gymnasiet finns det många gymnasieutbildningar där du kan ägna dig åt e-sport på skoltid. Det har länge funnits idrottsgymnasium med inriktning på olika sporter som fotboll, slalom och ishockey. Nu finns också möjligheten för dig som vill göra en seriös satsning på e-sport att integrera det med en gymnasieutbildning. Då läser du ett gymnasieprogram som kommer att ge dig högskoleförberedande studier. Samtidigt som du kan ägna extra tid åt att utveckla dina färdigheter inom e-sport.

Det finns idag flera olika gymnasier i hela landet som erbjuder utbildning inom olika e-sporter. Du kan till exempel ägna dig åt first-person-shooter som Overwatch och CS:GO. Eller multiplayer-online-arena-battle som League of Legends och DOTA 2. Fördelen med att läsa ett gymnasieprogram samtidigt är att du får en bra grund att stå på om du efter gymnasiet vill söka dig till en högskoleutbildning inom e-sport. Du vill kanske gå vidare som spelutvecklare och då är det alltid bra att ha en godkänd högskolebehörighet.

Betting på e-sport

Eftersom e-sport idag har miljontals utövare världen över och ännu fler åskådare så har det även blivit populärt för bettingbolagen att erbjuda betting på e-sport. Precis som inom all betting är det kunskap och utbildning som kommer att leda dig mot framgångsrika bets. Varför inte lägga ett år eller två på att utveckla dina färdigheter inom e-sport. Även om det inte leder till en proffskarriär kommer du att ha fått all kunskap du behöver för att framgångsrikt kunna ägna dig åt betting på e-sport och vinna.