Esport betting för nybörjare – lär dig att spela på esport odds

Esport är en av världens störst växande sporter. Från att ha varit någonting för enstaka spelnördar är esport idag en världsorganisation med stora mästerskap. Då är det inte så konstigt att även bettingbolagen följer efter. Även om många idag känner till esport är det fortfarande många som inte känner till hur man bettar på esport. Därför har vi skapat denna guide om esport betting för nybörjare så att du ska få chansen att lära dig allt du behöver veta om esport odds.

Esport betting för nybörjare

Det har aldrig var enklare än nu att syssla med esport betting. Detta tack vare att vi har tillgång till internet i stort sett var vi än befinner oss. Precis som inom all betting så är det viktigt att ha kunskap om den sport man vill betta på. Du har kanske följt turneringar och ligor inom esport nu ett tag och tänker att det skulle vara kul att börja med betting på esport. Genom att ha följt esport under en tid har du redan klarat av steg ett av esport betting för nybörjare. Det är nämligen kunskap om esport som är det första steget mot att kunna lägga framgångsrika bets.

Esport betting för nybörjare

Så här spelar du på esport odds:

  • Välj ut ett spelbolag du vill spela hos och försäkra dig att de erbjuder esport odds.
  • Registrera dig som ny kund.
  • Gör en första insättning och emot din betting bonus.
  • Leta rätt på en intressant esport match som du vill spela på.
  • Gör en analys av den kunskap du har om lagen som ska delta i matchen och fatta ditt beslut.
  • Lägg ett bet.
  • Följ matchen och hoppas på vinst.

Hur fungerar esport odds?

Odds är en typ av mått på sannolikheten av att någonting ska hända. Om det är hög sannolikhet att någonting ska hända är oddsen låga. Är det däremot låg sannolikhet att någonting ska hända är oddsen höga. Vi kan jämföra med vädret. Vad är sannolikheten att det kommer att regna på midsommar? Jo, den är ju ganska hög, i alla fall här i Sverige. Då är det låga odds för att satsa på att det ska regna den dagen.

På svenska bettingsidor som erbjuder esport odds skrivs oddsen oftast ut i decimaltal med två decimaler. Till exempel 3,84. Om du då satsar 100 kronor på ett lag som vinnare med de oddsen, och du vinner så blir vinsten 100 x 3,84, alltså 384 kronor. Du har då vunnit 384 – 100 kronor, det vill säga vinsten minus din insats, du vinner då 284 kronor. Esport odds på svenska bettingsajter skrivs nästan uteslutande i decimaltal.

Vad ska jag tänka på som nybörjare på esport betting?

Det viktigaste för dig som vill börja med betting på esport är att ha kunskap. Det är viktigt att du känner till de olika spelen inom esport, kanske du har en viss favorit där du har en del lag som du har följt närmare. En av de mest populära spelen inom esport är CS:GO med många svenska lag som ligger i världstoppen. Bland annat är Ninjas in Pyjamas och Fnatic mycket framgångsrika.

För att kunna lägga ett bra bet behöver du känna till laget bra. Du behöver veta hur de agerar under matcher, vilka strategier de kan ta till. Det är också bra om du vet hur de spelar både under ligamatcher och mästerskap. När det är dags för spel i de stora mästerskapen brukar lagen ta till det där lite extra och prestera högre än de brukar. Dessa saker är bra att känna till innan du bettar på en esport match.

Vilka esporter är bra för nybörjare på betting?

Vilken esport som passar precis dig kan variera. Allt beror på dina förutsättningar. Tänk på att det inte nödvändigtvis behöver vara en esport som du själv spelar. Det som däremot krävs är att du har stor förståelse för hur spelet går till, samt har kunskaper om de olika lagen inom sporten. Som vi nämnde ovan är CS:GO en esport som många här i Sverige känner till, det gör också att det är enkelt att få fram information om den.

En annan gren inom esport är Valorant som också är relativt enkelt att sätta sig in i. Även Dota 2 eller League of Legends är populära esporter att betta på. Det bästa är att du själv läser på, tittar på matcher och funderar runt vilket spel du har bäst förståelse för. Det kommer att hjälpa dig att kunna lägga framgångsrika bets.

Kända svenska lag och esportare

Det är alltid enklast att hitta kunskap om en sport som är stor i Sverige. Tack vare kända lag som Ninjas in Pyjamas så har till exempel CS:Go blivit en väletablerad sport här i Sverige. Det laget har haft många duktiga svenska spelare som till exempel Emil HeatoN Christensen och Johan Hyb Carlund. Även lag som Lemondogs med spelare som Jerry Xelos Råberg och Andreas Znajder Lindberg är kända för den svenska publiken.

Om du ser till att konsekvent lära dig mer och mer om esport och betting på esport så kommer du att kunna veta tillräckligt om esport odds för att kunna lägga vinnande bets.