Vainglory – Betting och spel på Vainglory

Att betta på E-sport är något som börjar bli stort världen över, och numera erbjuds e-sport på de flesta stora bettingsidor. Man ska då rikta sin uppmärksamhet mot sportsbetting-sajterna. Vainglory är ett spel som spelas online på nätet. Det består av tre spelare som möts och kämpar, och spelet går ut på att bekämpa och förstöra sin motspelares lag och arena. Samtidigt gäller det att skydda och ta hand om sina egna, att överleva helt enkelt. Vainglory vänder sig framförallt till mobila enheter som telefoner och surfplattor. Det som skiljer Vainglory från andra spel är enkelheten i form av både karaktärer och spelplan. Här finns det avatarer som man använder sig av, och av de 30 olika karaktärerna som finns att tillgå är några hjältar och andra har andra egenskaper.

Hjältar och olika karaktärer

I Vainglory möter du som sagt olika karaktärer i form av hjältar. Det finns lönnmördare blandat med krypskyttar, och krigare blandat med muskelberg. Något som du som spelare kan ta hjälp av är ”minions”. Det är små datastyrda gubbar som fungerar som livvakter och beskyddare till hjältarna. Olika strider utspelar sig på olika arenor, så som stigen mellan lägren eller i skogen med dess mörker. Det gäller att vinna striderna, och har man tur kan man lyckas kontrollera motståndarnas ”minions” vilket är en klar fördel i spelet. Spelet har sitt ursprung år 2014 och har idag miljontals anhängare. Spelutvecklaren heter Super Evil Megacorp.

Mobil E-sport

Många e-sporter hör hemma på PC med en massa tillhörande utrustning, men så är inte fallet med Vainglory. Det spelas uteslutande på mobiltelefoner, vilket är en klar fördel ekonomiskt. Ingen dyr spel- eller specialutrustning behövs för att kunna njuta av detta spännande och roliga spel. Att tävla inom esport har också blivit stort, och det var så Vainglory lanserades från första början. Det finns idag speciella turneringar just inom Vainglory, och en av de mer kända är Vainglory League, och den spelas i både Nordamerika, Europa och Sydamerika. Antalet lag som deltar från start är 32 och vartefter de elimineras så minskar truppen tills det bara återstår en vinnare.

Turneringar inom Vainglory

Att få vara med och spela i olika turneringar handlar om att kvala in, och tro det eller ej, men trots att detta inte funnits på marknaden särskilt länge så har redan enorma summor betalats ut i prispengar till de professionella spelarna. Även VM går av stapeln i detta spel, och som sponsor har man haft inte helt okända Redbull. Med en prispott på 25 000$ så förstår man att e-sport blivit något att räkna med på spelmarknaden. Det man spelar mest på är vinnare men betting kommer starkt, och som i så mycket annat handlar det om att vara påläst och ha kunskap om de olika spelen, karaktärerna och deras lag. Spelet är nytt och det händer nya saker hela tiden, som till exempel att ett otippat lag kan slå ut serieledarna helt plötsligt är inte ovanligt.