Svenska lag – svenska CS:GO lag

E-sport är en av världens snabbast växande sporter. Den har redan tusentals anhängare och publik världen över. Naturligtvis kan du ägna dig åt betting på e-sport och då ör det väl självklart att du spelar på svenska lag som segrare. Vi råkar även ha några av världens bästa CS:GO spelare här i landet. I den här artikeln kan du läsa lite mer om några av de bästa svenska lagen i CS:GO.

När du ska betta på e-sport ska du göra det hos ett bettingbolag med svensk licens. På vår sajt hittar du utvalda svenska bettingsajter som är pålitliga. Du hittar alltid bästa odds på e-sport och andra sporter hos de bolag vi rekommenderar.

Bästa svenska CS:GO lag

Det är nu över 20 år sen som Counter Strike släpptes. Redan samma år bildades ett av Sveriges och även världens mest framgångsrika e-sportlag, Ninjas in Pyjamas. De har agerat dragplåster för hela e-sporten genom sin popularitet. I Sverige har vi också en av världens bästa ligor för e-sport, Elitserien, där de bästa svenska lagen gör upp i CS:GO.

Officiellt så kallas det inte lag inom e-sport, utan det är en organisation och det finns faktiskt organisationer som har flera lag inom olika sporter. För enkelhetens skull ska vi ändå kalla det för lag här i den här artikeln.

Svenska lag CS:GO

Betting på CS:GO

CS:GO som är en förkortning av Counter Strike: Global Offensive är ett förstapersonsskjutare-spel. Det är ett lagspel och passar utmärkt för betting. Det är också en av de mest populära grenarna inom e-sport. CS:GO passar bra för betting just för att det har korta explosiva matcher med mycket action. Resultatet är inte givet förrän precis i slutsekunden, då snabba vändningar är vanligt. Perfekt när du vill hålla på med betting som är spännande och där resultatet kan skrälla.

Ninjas in Pyjamas

Det går inte att skriva om bästa svenska lagen inom e-sport utan att skriva om Ninjas in Pyjamas eller NiP som de också kallas inom branschen. Det här är ett gäng äkta pionjärer som gav sig in i ett helt ny sport. När Counter Strike, föregångaren till CS:GO, släpptes redan 2000 var e-sport knappt ett känt begrepp här i Sverige. Men grundarna av NiP valde att hänga på och bildade sitt lag samma år. Det gjorde de rätt i för året efter vann de det första världsmästerskapet i Counter Strike. Det var CPL Winter mästerskapet som de tog hem. I laguppställningen fanns bland annat Emil HeatoN Christensen, Tommy Potti Ingemarson och Johan Hyb Carlund.

Publiciteten som följde på vinsten hjälpte verkligen till att göra e-sporten känd i Sverige. Snart fanns medlemmarna i Ninjas in Pyjamas med på alla listor över de senaste ungdomsidolerna och ett nytt drömyrke var fött, e-sportare. Framgångarna för NiP fortsatte sen fram tills laget upplöstes 2007. Några år senare, 2012 när Counter Strike: Global Offensive släpptes, kom laget dock tillbaka med ny energi. Nu var det CS:GO som skulle spelas. Emil Christensen hade nu tagit rollen som ägare och manager av organisationen. Ett nytt topplag formades. Denna gång med kända namn som Patrik f0rest Lindberg och Christoffer GeT RiGhT Alesund. NiP är idag en ledande organisation inom e-sporten och de har även utvidgat med lag inom sporten League of Legends.

Lemondogs

Här har vi ett lag som även de har hängt med ända sen Counter Strike-eran. Idag tävlar organisation dock i CS:GO i den svenska Elitserien. De ligger för närvarande på topp tre och det återstå att se om de lyckas ta sig högre upp innan säsongens avslutning på Dreamhack i juni. Då kommer slutspelet i Elitserien att spelas. Det kommer med stor sannolikhet bli en festlig tillställning med stor publik. De har tidigare, närmare bestämt 2021, lyckats knipa en fjärdeplats i Elitserien. Deras fans hoppas så klart på att de i år ska kunna slå den placeringen.

I laguppställningen hittar vi flera skickliga och hängivna spelare. Bland annat Jerry Xelos Råberg, Jonas hemzk9 Rantamäki och Kristian KriLLe Ekroth. Tidigare har även spelare som Andreas znajder Lindberg, Adam adamb Ångström och Tim susp Ångström.

Fnatic

Detta är inte ett svenskt lag per definition men eftersom det för det mesta faktiskt har bestått av endast svenska spelare så tar vi med det här ändå. Fnatic grundades av Anne och Sam Mathews 2004. Det är idag en av världens största och främsta organisationer inom e-sport och de har bland annat lag inom sporterna DOTA2, FIFA, League of Legends och Valorant. Så har de så klart ett lag inom CS:GO också och det laget brukar faktiskt vara lokaliserat i Sverige. Så vi räknar det som svenskt. Kanske inte konstigt att de vill ha Sverige som bas med tanke på att vi här i landet har ett stort gäng av världens bästa spelare inom CS:GO.

Som många andra e-sportsorganisationer så började de med Counter Strike men har sen utvidgat med flera olika e-sporter. 2013 vann de sitt första riktigt stora mästerskapet i CS:GO. Detta med hjälp av legendariska CS:GO-spelare som Olof olofmeister Kajbjer och Freddy KRIMZ Johansson. Idag har laget medlemmar från olika länder men de har fortfarande en svensk rifler i KRIMZ och även deras team director, Andreas Samuelsson är svensk. Så detta världsledande lag platsar absolut på en lista över bästa svenska CS:GO lag.