Overwatch – Betting och spel på Overwatch

E-sport är något som kommit starkt på nätet och blivit väldigt populärt. Världen över finns det idag många stora turneringar. Därtill kommer att många har blivit kända och till och med kan livnära sig på det. Att bettingbolagen intresserar sig för detta kan man förstå, och idag erbjuds både välkomstbonusar och andra erbjudanden till nya spelare. Blizzard har utvecklat ett nytt spel som heter Overwatch och det har funnits på marknaden i cirka ett år. Designen, jämfört med andra bolag, är annorlunda och tack vare den har de tagit stor marknad i spelvärlden.

Fantasy

Du hittar Overwatch på de flesta stora spelsidorna, och eftersom det erbjuds många bonusar är det ett bra sätt att lära känna sporten utan att för den saken bli av med dina pengar. Det finns två olika sorters spel när det gäller bet på Overwatch. Det ena innebär att du spelar på vinnare och det andra att du spelar på fantasy. När du spelar på fantasy spelar du på en unik spelare i laget och hans specifika insatser. Vad han utför avgör hur mycket pengar du vinner. Det är live-matcher även om det inte riktigt framgår av namnet. Man kan även spela på vem som ska vinna matchen, vilket är det vanligaste sättet att spela. Tycker man detta känns lite begränsat kan man leta runt på andra hemsidor och hitta ett större utbud.

Odds och betting

Att spela på odds på Overwatch är också populärt, men tipset är att sätta sig in i de olika spelarna och lagen ordentligt innan man börjar satsa riktiga pengar. Anledningen till att du bör vara påläst är kvalitén på de olika lagen som skiljer sig åt. Detta på grund av att spelet fortfarande är väldigt nytt på marknaden. Hela poängen med spelet handlar mycket om laget och dess uppbyggnad, så därför är det en extra fördel om du fördjupar dig ordentligt i lagen, spelarna och deras taktik.

Även om kvalitén skiljer sig bland lagen så ska man hålla utkik efter skrällar, dvs höga odds på otippade lag. Inom spelet och under spelets gång kan man byta karaktärer, men i laget finns ofta två hjältar som styr spelet. Genom att syna tidigare matcher kan man sätta sig in i de olika karaktärerna och deras sätt att agera.

Hemmaplan eller bortaplan

En annan sak som är ganska viktig inom E-sport är om matchen spelas på hemma eller bortaplan. Att resa långt eller att ha hemmaarena kan vara av stor betydelse. Som vi nämnde tidigare är spelet framtaget av ett företag som Blizzard, och att de tagit marknad har också mycket att göra med deras tidigare framgångskoncept Starcraft, som är ett av de professionella spelen inom E-sport.

Spelet går ut på att styra karaktärer, överleva så länge som möjligt samt att driva laget framåt. Att grafiken gör spelet mer roligt är utan tvekan sant, och att ha en strategi uppbyggd på kunskap om laget är ett vinnande koncept. En match spelas med 6 olika lag, varav karaktärerna har olika roller. En del är offensiva medan vissa är defensiva. Uppställningen från start kan vara avgörande.