Esport turneringar – läs mer om de största esport turneringarna

Betting på esport är alltid roligast på stora turneringar där de bästa lagen möts. Därför har vi här satt samman en liten guide med information om några stora och viktiga turneringar. Det är också till de stora turneringarna som du enklare kan hitta bästa esport odds. Det är helt enkelt fler bettingbolag som erbjuder betting på esport turneringar.

Hitta bästa odds på esport genom att spela hos de bettingbolag som vi rekommenderar här på esportbets.eu. Här på vår sajt hittar du alltid en uppdaterad lista på bettingbolag med stort utbud av sportsbetting med bra odds.

Esport turneringar

Esport är en relativt ny sport och inte många som inte själva följer sporten vet hur stor den faktiskt är. De många som är utövare av sporten, samt alla de miljoner som följer esport, vet bättre. Esport turneringar arrangeras idag i fullsatta arenor och slår ofta sitt eget publikrekord varje år. Esport turneringarna följs också av miljontals tittare världen över via streaming.

Prissummorna på esport turneringar har också vuxit de senaste åren. Idag är det inte ovanligt med summor på hundra tusentals kronor. Ibland är det även miljonbelopp som står på spel. Därför finns all anledning i världen att börja följa esport, om du inte redan gör det. När du ändå håller på, varför inte också börja med betting på esport, då ökar du spänningen i matcherna ytterligare.

Esport turneringar

Intel Extreme Masters

Den här turneringen går även under namnet IEM och har avgjorts varje år sen 2007, vilket gör den till en närmast etablerad institution inom esporten. Den spelas som en serie av turneringar som varje år hålls på flera olika platser runt om i världen. Spelen som avgörs är bland annat CS:GO, World of Warcraft, League of Legends och Starcraft II.

Det här är faktiskt den proffsturnering som anordnats längst inom esporten, vilket ger den lite extra prestige. Det är IEM många esportare drömmer om att vinna. Självklart är det inte bara äran som de spelar om. Turnering har en prispott på cirka en miljon dollar. Det kan ju få vem som helst att ge järnet för att vinna. Därför bjuder denna turnering på högklassigt spel av deltagarna som gör sitt yttersta. Det gör turneringen till mycket underhållande för publiken, både de som är på plats i arenan och de som tittar via streaming.

Betting på IEM

Eftersom IEM är den största esport turneringen så finns det också många chanser till betting på vinnaren. Du kan betta på bland annat vinnarspel men även spela på esport live odds under matcherna. Du hittar betting på esport hos flera svenska bettingsajter. Bara klicka på ett av de spelbolag vi rekommenderar här på sajten så skickas du vidare.

VM i esport

Som alla stora sporter finns det så klart ett världsmästerskap även inom esport. Den här esport turneringen är världsomfattande och anordnas av den internationella organisationen International Esports Federation, IESF. VM i esport kallas också för IESF World Esports Championships.

I denna turnering görs det upp i flera av de stora sporterna som CS:GO och Dota 2. Sveriges landslag tog hem världsmästartiteln 2021 och det var inte första gången. Det är faktiskt bara Sydkorea som har tagit världsmästartiteln fler gånger än det svenska landslaget i esport. Mästerskapet hålls varje år.

The International

Eftersom Dota 2 är den största sporten inom esport så är också deras största turnering, The International, också kallad TI en av de största esport turneringarna. I alla fall om man ska se till prissumman. Summan samlas in via crowd funding via så kallade battle pass. Det har fått summan att komma upp i otroliga 40 miljoner dollar. Därför kan man säga att detta är den största turneringen inom esport, sett till prissumman.

Passa på att tjäna en slant på The International du också. Du behöver inte vara någon proffsspelare själv. Det räcker med att du har lite kunskap om Dota 2, letar fram bästa esport odds och satsar en slant på betting. Då kan du också vinna pengar. Kanske inte 40 miljoner dollar men du kan vinna tillräckligt för att köpa till exempel en ny speldator i alla fall och det är ju inte fy skam.

Dreamhack Open

Dreamhack känner du kanske igen som världens största LAN där tusentals entusiaster träffas och kopplas samman sina datorer för att spela mot varandra. Dreamhack samlar som du kanske vet både amatörer och proffs. Inte så konstigt då att denna träff mynnat ut i en av världens största esport turneringar. Ni som kan esport känner säkert till att världens största Dreamhack har hållits i Jönköping. Dreamhack startades faktiskt redan på 1990-talet av några entusiaster i Malung i Dalarna. Eventet växte sig större med åren och idag arrangeras Dreamhack på flera platser i världen. Men kom ihåg att det är Jönköping som är störst.

I Dreamhack Open kan du se eliten av världens esportare göra upp i bland annat onlinespelet Fortnite. Prissumman ligger ofta runt 100 000 dollar, vilket motsvarar ungefär en miljon kronor. Kanske inte konstigt att den här turneringen lockar till sig många deltagare och åskådare. Turneringen kan följas online också. Perfekt för dig som vill kunna lägga live bets på esport och följa matcherna.