Dota 2 – Betting på spelet Dota 2

E-sport har kommit stort på den svenska marknaden, och Dota 2 är ett av de absolut populäraste spelen tillsammans med CS:GO. När man ska beskriva Dota 2 kan man säga att det är ett strategispel, dvs. du behöver ha olika strategier för att kunna lösa olika problem, och ta dig fram i spelet. Temat är fantasy och du spelar med figurer som har olika karaktärer. Nya funktioner och nya karaktärer tillkommer ständigt, och det gäller att hålla sig uppdaterad för att kunna hänga med i spelet. Spelet är ett gratis-spel, men vill man, vilket underlättar en del, kan man köpa till utrustning och olika hjälpmedel som gör spelet mer spännande och roligare att spela.

Linux, Microsoft eller MAC

Den senaste uppdateringen av spelet var år 2015, och då tillkom bland annat ett stort grafiskt gränssnitt i en omgjord version. Man kan använda spelet till Linux, Microsoft, men även Mac OS X. Man klassar Dota 2 ” som ett Multiplayer Action RTS, vilket är en genre till realstrategispel. I spelet möts Radiant och Dire, som är två lag, och arenan är alltid en och samma. Lagens bas befinner sig i olika hörn av arenan, och till sin hjälp har de lite olika torn. Spelet går ut på att förstöra tornen för motståndaren, vilket ska leda till att man så småningom kommer åt motståndarens bas, som också ska jämnas med marken.

Fem hjältar och två baser

Fem hjältar är ett lag bestående av en spelare som styr varje hjälte. Ju längre tid som går, ju högre rang får hjälten. Vill man, kan man köpa utrustning för att kunna hävda sig bättre samt att spara tid. Varje lag har ett antal enheter som lämnar basen vid olika tidpunkter, och dessa har som uppgift att ta sig till motståndarens bas och förstöra så mycket som möjligt på vägen. Dessa är inget jättestort hot, men är man i underläge kan de göra skillnad. Att styra en hjälte med olika egenskaper samtidigt som man ska försvara sin egen bas, samtidigt som man ska akta sig för motståndarnas hjältar och dessutom förstöra deras bas, det är vad Dota 2 handlar om!

The International

Om man deltar i en turnering är det vanligast att man spelar bäst av tre eller fem matcher. I fjol hade ”The International” en prispott på nästan 25 miljoner kronor, så in och satsa! Dota 2 gjorde entré på marknaden i år 2010, och år 2011 arrangerades en turnering där det låg hela en miljon dollar som vinstsumma. Därefter släpptes spelet och vann ny mark väldigt snabbt. Det spelas regelbundet olika turneringar och matcher i Dota 2, och det är faktiskt Dota 2 som såg till så att de stora pengarna kom i rullning i e-sporten.

Varje år arrangerar Valve en tävling som heter ”The International”, och den går av stapeln i Seattle. Den räknas som världens största tävling inom e-sport, och vinstsumman ligger mellan 10 och 25 miljoner dollar beroende på vilken match som spelas. Tävlingen sänds på olika kanaler såsom Twitch och olika sportkanaler. MOBA, Multiplayer online battle arena är en genre som Dota 2 tillhör. Alla e-sporter har något gemensamt och Dota 2 räknas som en fortsättning på Defence of the Ancients, vilken har en karta från Warcraft, ett annat strategispel.