PUBG – betta på Esport-spelet PUBG

E-sporten är en av de snabbast växande marknaderna på planeten. Fler och fler företag börjar undersöka hur de kan investera i marknaden på ett effektivt sätt, samtidigt som turneringar och evenemang världen över fortsätter att locka tusentals besökare och hundratusentals tittare online. En bransch som verkligen har insett utvecklingen som e-sporten har gjort är spelbranschen. Odds på olika e-sporter har funnits uppe på de mest populära sidorna under flera år, och så fort ett nytt spel äntrar marknaden hugger de erfarna aktörerna som kobror.

Player Unknown: Battlegrounds äntrar marknaden

Ett av de spel som tagit gamingvärlden med storm under de senaste månaderna är Player Unknown: Battlegrounds. Efter bara någon månad av tillgång till spelet fanns det miljoner aktiva användare, och spelet har fortsatt att växa sen dess. En stor tävlingsinriktad scen har börjat byggas upp allteftersom företag och andra aktörer inom scenen insett potentialen i Battle Royale som växande genre.

När och hur kan jag betta på PUBG?

När det gäller betting på PUBG är det ännu få spelbolag som erbjuder odds på det, men det förekommer. Allteftersom fler stora LAN-turneringar arrangeras kommer också fler spelbolag se potentialen att erbjuda odds på PUBG. Något som är viktigt att notera när det kommer till att placera spel på PUBG är att det är en enormt varierande spelupplevelse från många andra populära spel, vilket också gör det svårare att spela på.

Hur spelas professionell PUBG?

Professionell PUBG spelas i lag, fyra mot fyra. Då det finns en generell konsensus om att spelets naturliga slump (cirkeln på kartan som avgör var spelarna behöver röra sig) har majoriteten av turneringsarrangörerna kommit fram till att matcher spelas i bäst av fem, för att säkerställa att de mest kompetenta lagen har störst chans att vinna. De vanligaste poängsystemen, som exempelvis Global Loot League (den största onlineligan) använder, baseras på placering samt antalet kills laget får totalt. Eftersom placeringar värderas så mycket högre än kills har ett metagame utvecklats där den optimala spelstilen är att ta det väldigt försiktigt i början av matcherna, i hopp om att lyckas säkerställa en bra placering. Denna spelstil är mycket vitktig att ta i beaktning, då den kommer att bli direkt avgörande för hur sannolikt ett spel är att gå in.

Hitta din edge inom PUBG-betting

Något annat som är mycket viktigt, särskilt innan spelbolagen lärt sig mer om hur Battle Royale funkar som genre, är att tidigare prestationer inte nödvändigtvis behöver betyda lika mycket som i de mer traditionella sporterna. Med anledning av spelets inbyggda funktioner kommer vissa lag att vid vissa tillfällen hamna i väldigt svårlösta situationer, även om de är ett av de bästa lagen i fältet. Det finns stora chanser att lag ibland kommer att ha väldigt höga odds för att göra bra ifrån sig i specifika turneringar, bara för att deras senaste resultat varit tveksamma. Här kommer det att uppenbara sig fler lägen att hitta värdespel än det gör på större marknader. Så läs på, ta reda på vilka de mest framgångsrika lagen är och följ scenen aktivt. Då är du en bra bit på vägen till att bredda din bettingportfölj med ytterligare en framgångsrik marknad.